Arcimboldovy truhlice /

Historický román s tajuplnou zápletkou se odehrává v první polovině 19. století ve výlučném prostředí Vatikánu, kde představitelé katolické církve ukrývají ožehavé dokumenty, jejichž znalost by zpochybnila řadu církevních dogmat.

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Lehmann, Hanjo, 1946- (Autor)
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: V Praze : Knižní klub, 2007
Vydání:Vyd. 1.
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Historický román s tajuplnou zápletkou se odehrává v první polovině 19. století ve výlučném prostředí Vatikánu, kde představitelé katolické církve ukrývají ožehavé dokumenty, jejichž znalost by zpochybnila řadu církevních dogmat.
Složitě koncipovaný příběh začíná v první polovině 19. století ve švýcarském vesnickém kostelíku nálezem truhlice s prastarými dokumenty, jejíž mechanismus se podaří odhalit mladému místnímu zámečníkovi Lugi Calandrellimu. Zanedlouho je pověřen, aby vyměnil zámky v katakombách pod Vatikánem, kde jsou uloženy ty nejtajnější dokumenty. Při práci dojde k náhlému sesuvu a když hledá hrdina možnost záchrany, objeví podobnou truhlici. Zděšeně pročítá staré pergameny, ukryté po celá staletí a teprve před svou smrtí je svěří německému inženýrovi, kterého jeho povolání zavádí do Vatikánu. Nový majitel těchto svitků nemá zpočátku ani tušení, do jak děsivé hry se zaplétá, brzy si ale po řadě nevysvětlitelných událostí uvědomí, že mu hrozí smrtelné nebezpečí.
Fyzický popis:670 s. ; 21 cm
ISBN:9788024218014