Sama proti psychickému teroru : moje dětství v sektě /

Autobiografický příběh mladé Švýcarky, která se svou rodinou prožila část života uprostřed sekty Oáza světla a jako mnoho jiných i ona byla obětí psychického teroru a sexuálního zneužívání.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Laasner, Lea Saskia, 1980- (Author), Stamm, Hugo, 1949- (Author)
Format: Book
Language:Czech
Published: V Praze : Ikar, 2007
Edition:Vyd. 1.
Subjects:
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Description
Summary:Autobiografický příběh mladé Švýcarky, která se svou rodinou prožila část života uprostřed sekty Oáza světla a jako mnoho jiných i ona byla obětí psychického teroru a sexuálního zneužívání.
Dětství hrdinky skončilo ve chvíli, kdy její matka podlehla agitaci náboženské sekty a přinutila manžela rozprodat majetek a následovat ji i s dvěma dětmi do tohoto podivného izolovaného společenství. Sekta se později pod maskou humanitární organizace usídlila ve Střední Americe, kde žila z majetku svých členů a podvodně vylákaných sponzorských darů německých a švýcarských firem. Od svých třinácti let byla dívka sexuálně zneužívána hlavou tohoto společenství a bez jakéhokoliv školního vzdělání a podnětů zvenčí vystavena mentální manipulaci a psychickému týrání. Její inteligence a rebelantská povaha jí pomohly usměrnit pozvolna klíčící touhu po svobodě a po desetiletém pasivním přežívání se rozhodla k útěku. Po nesnadném začlenění do normálního života a návratu do Švýcarska svou velmi bolestnou životní zkušeností varuje všechny, kteří by mohli bezelstně podlehnout teroru podobných kultovních skupin.
Physical Description:268 s. ; 21 cm
ISBN:9788024908533