Alabama song /

Literární zpracování soukromého života jednoho z nejznámějších amerických spisovatelů F. S. Fitzgeralda. Hlavní vypravěčkou je jeho žena, kráska amerického Jihu, dívka z vážené a vlivné rodiny, Zelda Sayreová.

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Leroy, Gilles, 1958- (Autor)
Médium: Kniha
Jazyk:Czech
Vydáno: V Praze : Odeon, 2009
Vydání:Vyd. 1.
Edice:Světová knihovna (Odeon)
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Popis
Shrnutí:Literární zpracování soukromého života jednoho z nejznámějších amerických spisovatelů F. S. Fitzgeralda. Hlavní vypravěčkou je jeho žena, kráska amerického Jihu, dívka z vážené a vlivné rodiny, Zelda Sayreová.
Obsah NEDLOUHO PŘED PŮLNOCÍ . . . . 9 1. Panenky z papíru . . . . 11 2. Francouzský letec . . . .47 3. Po flámu . . . .81 4. Návrat domů . . . 107 5. Puritánská noc (1940-1943) . . . 135 ÚDEREM PŮLNOCI . . . 161 Poznámka autora . . 169 Doslov . . . 173
Přes počáteční okouzlení se ukázalo, že soužití téhle oslnivé dvojice bude velmi problematické. Fitzgerald nejprve zaujme svou budoucí ženu bezvadným zevnějškem, bezchybným tancem, dvorným chováním. Jenomže tohle všechno se změní, když po nepříliš jednoduchých literárních začátcích přichází práce na objednávku. Fitzgerald pustne a opíjí se a Zelda se stává nesmiřitelnou kritičkou jeho životního stylu. Zároveň je psychicky labilní žena podrobována další a další psychiatrické péči, kterou pro ni její manžel vymýšlí... a v níž po mnoha letech i umírá.
Popis jednotky:Přeloženo z francouzštiny
Fyzický popis:177 s. ; 21 cm
ISBN:9788020712912