Poslali je nalevo - Hesse, Monica (Fragment, 2020)
Je rok 1945 a válka skončila. Pro Žofii Ledermanovou však neskončilo nic. Před třemi lety byla ona a její bratr Abek jediní z rodiny, které po příjezdu do Osvětimi poslali napravo, na opačnou stranu od plynových komor. Všichni ostatní z jejich rodiny museli jít nalevo. Teď se vydává na cestu zničeným Polskem a Německem a snaží se najít svého bratra. Čím déle však pátrá, tím méně věří, že uspěje. Dokáže neztratit naději a víru v nový začátek?