Leo Berlin - Goga-Klinkenberg, Susanne, 1967- (MOBA, 2023)
Berlín 1922. Poválečná inflace nabírá na obrátkách, Německo je politicky rozvrácené a lidé po prohrané válce nemohou najít klid. Detektiv inspektor Leo Wechsler, ovdovělý otec dvou malých dětí, dostává za úkol vyřešit záhadnou vraždu. Zázračný léčitel, jehož pacienti pocházeli z vyšších společenských vrstev, byl nalezen mrtvý ve svém bytě, kde ho někdo ubil jadeitovou soškou buddhy. Jenže neexistují žádní svědci ani žádné stopy, které by Wechslera dovedly k vrahovi. Zatímco vyšetřování stojí mrtvém bodě, dochází k další vraždě, uškrcení postarší prostitutky. Mohou tyto případy nějak souviset? Pátrání, které inspektora Wechslera zavede do elegantních sídel, chudinských čtvrtí, kokainových doupat i pod červené lucerny, navíc komplikuje detektivův kolega von Malchow, který se otevřeně hlásí k pravicově nacionalistickým názorům.