Ten pravý - Alliott, Catherine (Ikar, 2001)
Na dovolené, kam se hrdinka vypravila s celou rozvětvenou rodinou, se nemůže vyhnout setkání s atraktivním a úspěšným malířem, který byl její první láskou. Má sice spokojené manželství, ale celých dvanáct let se tímto nedořešeným a násilně přerušeným vztahem zabývá a opětovné setkání v ní probudí všechny dlouho potlačované city. Hrdinka tak stojí před životním rozhodnutím, který ze dvou mužů jejího života je ten pravý.