Když bohové dělají průsery - Phillips, Marie, 1976- (Jota, 2008)
Dvanáct z řeckých bohů se před několika stoletími přestěhovalo do Londýna, a od té doby zde společně žijí a vzájemně si lezou na nervy. Mají stále svou moc, mohou dělat totéž, jako ve starověkém Řecku (a taky to dělají), ale musejí být přitom integrováni do společnosti, která na ně nevěří. Árés provokuje válečné konflikty a terorismus, Artemis venčí své psy v londýnských parcích a dbá na slušnost, Héfaistos opravuje dům, intelektuálka Athéna nesnáší pohodáře Dionýza, který dělá barmana a dýdžeje, metrosexuál Apollón musí dbát na to, aby každý den vyšlo slunce, ale hodně dbá i o sebe, Eros přestoupil na křesťanství, ...a jeho poživačná matka Afrodita si našla práci na erotické lince. A mezi ně a jejich pikle se připlete párek nic netušících mladých Londýňanů... Celosvětová katastrofa hrozící zničit lidstvo je tím pádem na dohled. Budou mít tito dva lidé tolik síly, a odvahy, jako antičtí heroové kdysi, aby odolali bohům a zachránili svět? Vtipnou zápletku autorka rozvíjí s břitkým humorem, v němž zejména bohové dostávají co proto, a čtenář tak může s chutí a potěšením fandit normálním, nedokonalým a slabým lidem a jejich pohledu na život.