Vlčí princezna - Pivodová, Kristýna, 1982- (Čtení pro dívky (Víkend), 2006)
Alice je studentkou zemědělské školy. Doma mají hned dva psy, z nichž jeden, Loki, je u nich jen na výcviku, aby potom mohl sloužit jako vodící slepecký pes. Alice si na něj zvykla a tajně si přeje, aby neprošel u zkoušek, a její rodina si ho mohla ponechat. Zdá se, že zvířata jsou jí bližší než lidé. Ve vztahu k namyšlené sestřenici Kristýně to platí stoprocentně. Pak se ale do sousedního domu přistěhuje Dominik a v Aličině životě dojde k poměrně velké změně.