Strážce stromů a jiné povídky - Rosocha, Martin, 1977- (Euromedia Group, 2021)
Strážce stromů je povídkový soubor padesáti příběhů, vystavěných na hranici fantazie, absurdity a skutečnosti. Povídky jsou psané čtivým a živým jazykem a jejich pointa je vždy překvapivá a neočekávaná. Autorův velký vzor je Roald Dahl a stejně jako on bohatě využívá ve svých povídkách fantazii a nečekané rozuzlení i těch naprosto všedních situací.