Poslouchej toho s pistolí! - Beran, Ladislav, 1945- (Původní česká detektivka, 2016)
Děj příběhů je zasazen většinou do 90. let 20. století, do doby překotných politických změn. Kriminální služba pod vedením kapitána Karase řeší různé druhy loupeží a zpronevěr, k nimž přistupuje se specifickým policejním humorem. Autor využívá při psaní svých profesních zkušeností a dobré znalosti Písku a okolí.