Nahoru a dolů Hedvábnou stezkou - Svoboda, Karel (Edice České televize, 2018)
Hrdiny nového cestopisného cyklu Nahoru a dolů Hedvábnou stezkou jsou advokát Karel a Martin, sportovec tělem i duší, který se živí výškovými pracemi. Oba jsou skialpinisté a táhne je to do vysokých hor. Když je při výstupu na sedmitisícový vrchol v pohoří Pamír smetla lavina a oni přežili, několik dnů přemýšleli v základním táboře, zda s touhle zálibou neskončí. Nakonec se vydali na cestu znovu, a tak si potvrdili, že dobrodružství tohoto typu se prostě nedokážou vzdát.