Rakev bez nebožtíka - Beran, Ladislav, 1945- (Původní česká detektivka, 2018)
Vražda kuchyňským nožem i fajnovým dámským revolverem, vykradená kasa i odcizená portmonka,to jsou jen některé případy, které musela řešit písecká četnická pátračka na sklonku třicátých let dvacátého století. Ovšem neexistuje nic, s čím by si štábní kapitán Votruba a jeho podřízený Hřebejk nevěděli rady. A písecká galerka moc dobře ví, že jsou situace, kdy je potřeba četníkům trochu pomoct, aby se ve velkých případech skryly jejich drobné prohřešky.