Štěstí Aloise Peina - Váňová, Magda, 1954- (Šulc - Švarc, 2012)
Alois Pein žije běžný život málo úspěšného muže. Jeho hašteřivá žena mu příliš často dává najevo, že jako knihovník málo vydělává. Proto, když vyhraje ve sportce velký obnos, jí nic neřekne a své štěstí si užívá sám. Je to ale to pravé štěstí?