Létající celnice - Place, François, 1957- (Knižní klub, 2013)
Román s fantastickými prvky vypráví příběh osiřelého Gwena, který vyrůstá začátkem dvacátého století v Bretani a stane se učedníkem slepého léčitele Braze. Tajuplný muž oděný v černém Gwena jednoho dne odveze kočárem do zvláštní země, která jakoby patřila do minulosti, ale zároveň se podobá jeho vlastnímu světu, platí tu však zcela zvláštní, ojedinělá pravidla. Gwen zoufale touží vrátit se zpět do Francie, čeká jej však dlouhá a obtížná pouť, nejen do vlasti, ale i k dospělosti a zodpovědnosti. Nakladatelská anotace.