Smrt favorita : detektivní příběh z dostihového prostředí - Francis, Dick, 1920-2010 (Olympia, 1991)
Amatérský jezdec Alan York pátrá po pachatelích, kteří zavraždili jeho nejbližšího přítele, nejlepšího dostihového jezdce sezóny. Policie tragický pád favorita uzavřela jako neštastnou náhodu, Alan však ví, že pachatel je velice blízko, třebaže jemná síť vztahů v prostředí jezdců, trenérů a majitelů dostihových koní ho zatím skrývá. Půvabná Kare, nová majitelka koně, kterého Alan jezdí, jej uvede do klidného prostředí starobylých patricijských rodin a vzápětí se stane velice podezřelou. Pachatel totiž na Alana nastražil tutéž past, která zahubila šampióna, a násilnický gang začne cíleně usilovat o Alanův život. Napínavý děj obklopuje atmosféra dostihového světa. Na motivy příběhu byl natočen divácky velmi úspěšný film téhož názvu.