Tvrdohlavý muž - Bernard, Stanislav, 1955- (65. pole, 2014)
Vlastní cestou k poctivému českému pivu. To je směr, jímž se v roce 1991 vydal Stanislav Bernard se svými společníky v humpoleckém pivovaru. A zatímco státní dluh České republiky má dnes dlouhou řadu nul, Rodinný pivovar Bernard splatil obrovské počáteční úvěry a již léta je prosperující firmou, která vyváží pivo do různých koutů světa. Nejoriginálnější český pivovarník, kterému vůbec není jedno, co se kolem něj děje. Manažer, jenž zůstává nohama na zemi a neztrácí smysl pro humor. Otevřený člověk, který ví, že úspěšné podnikání stojí především na kvalitě, kreativitě, spolupráci a odvaze neustále vstupovat na neprobádaná území. Díky originálnímu stylu se z piva Bernard podařilo vytvořit kultovní značku. Kniha Tvrdohlavý muž ukazuje, že novodobá česká historie, to nejsou jen nedůvěryhodní politici, ale také osvícení podnikatelé, kteří se nebojí riskovat a kteří mají své sny a vize. Nemůžou se líbit úplně každému. Ale právě pro svou osobitost a svéráznost jsou hodni následování.