Stíny a pevnosti - Chadwicková, Elizabeth (Euromedia Group, 2006)
Neohrabaný a plachý Brunin FitzWarin stojí ve stínu svých bratrů a jeho pyšná, panovačná babička ho přehlíží. V deseti letech ho otec pošle na výchovu do domácnosti Joscelina z Dinanu, pána Ludlow. Hawise, Joscelinova nejmladší dcera, se s Bruninem rychle spřátelí a jejich cit přerůstá v lásku, ale do životů všech zasáhne zuřivý boj o anglickou korunu, v němž se Joscelin s Bruninem postaví na stranu Jindřicha z Anjou....