Nevěra po americku - Formanová, Martina, 1966- (Eroika, 2011)
Dva manželské páry a komunikace přes internet tvoří půdorys nového románu Martiny Formanové "Nevěra po americku", jehož děj nás zavádí do současného New Yorku. U společné večeře se na začátku příběhu setkávají dvě spřátelené manželské dvojice. Obě působí navenek úspěšně a spokojeně, a teprve bližší pohled pod povrch jejich životů ukazuje, kolik vášní, dramat i pochyb tato fasáda skrývá. Autorka nahlíží do všech zákoutí manželského života s mimořádnou otevřeností i osobitým humorem.