Ramses. Pod západní akácií.. - Jacq, Christian (Klokan, 1998)
Závěr historické ságy o životě faraona Ramsese, který dokázal proměnit nepřítele ve spojence i usmířit božské mocnosti a jenž usedne do stínu akácií, aby se odebral na svoji poslední cestu