První pomoc a zdraví dítěte - Trapani, Gianfranco, 1955- (Rádci pro rodiče a vychovatele, 2006)
Kniha se skládá ze dvou částí. První obsahuje rady a návody, jak si počínat při různých úrazech a nehodách (otravách, popáleninách, zásahu elektrickým proudem, zlomeninách, bodnutí hmyzem, dušení apod.) před příchodem lékařské pomoci. Názorně zobrazuje oživovací techniky - dýchání z úst do úst a masáž srdce. Druhá část uvádí abecedně uspořádaný přehled nejběžnějších dětských nemocí, u kterých je potřeba obrátit se na lékaře. Popisuje příznaky a průběh konkrétní nemoci, radí jak o dítě se zdravotními potížemi pečovat.