Kočka na kolejích : hra o třech situacích - Topol, Josef, 1935-2015 (Současné české drama, 2019)
Hra o 3 situacích, jejíž děj se odehrává jedné noci na železniční zastávce. Proslulého nastudování se jí dostalo v Divadle za branou s Marií Tomášovou a Janem Třískou v hlavních rolích Évi a Vény.