Porgy - Heyward, DuBose, 1885-1940 (Světová próza v českých překladech, 2019)
Novela ze života americké černošské chudiny, příběh lásky ochrnutého žebráka a milenky uprchlého vraha, který se stal světoznámý v autorově dramatizaci zhudebněné Georgem Gershwinem v operu "Porgy a Bess".